Espiritualitat i religió

religion 430x292L’espiritualitat és la creença de pertànyer a una Entitat Superior, que engloba tots els éssers de l’univers. Per a molts, això es tradueix en la recerca d’algun tipus de camí que els porti a “tocar” aquesta entitat superior, a sentir que realment pertanyen a ella. I aquí és on apareixen les religions. Una religió és un “manual d’instruccions” que indica com s’ha de transitar aquest camí.

Però, en realitat, no hi ha un únic camí. De fet, hi ha qui considera que aquesta “Entitat Superior” viu en nosaltres al mateix temps que nosaltre pertanyem a ella. Que ho notem o no dependrà del nostre nivell de consciència espiritual.

En qualsevol cas, la majoria de les religions, per no dir totes, consideren “el seu” camí com “l’únic” camí, fins arribar a l’extrem de menystenir i perseguir als que han decidit (o han estat educats per a això) seguir qualsevol dels camins possibles. Menysprear als seguidors d’altres religions ha causat la gran majoria de les guerres en el curs de la història. Però considerar que cada camí s’ha de fer d’una manera concreta encara ha fet més mal a la humanitat.

L’apropiació de l’espiritualitat per part de les religions ha allunyat moltes persones (les que no volien seguir “el manual d’instruccions”) de la recerca del seu propi camí, que cadascú ha de transitar al seu propi ritme. Perquè, encara que tots formem part d’una mateixa “Entitat Superior”, cada persona sent la seva espiritualitat de manera diferent, i té dret a desenvolupar-la amb el llenguatge, les creences, els rituals i el calendari que millor s’adapti al seu nivell de consciència espiritual.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *