El meu curs de miracles

Curso-de-Milagros-300x220

Fa uns anys vaig comprar el llibre “Un curs de miracles”. No recordo quan ni a quina llibreria. Em va cridar, el vaig veure i el vaig comprar. Molts cops em deixo portar per la intuïció en comprar llibres.

Vaig començar la lectura del text, i els exercicis corresponents. Però no vaig passar del primer capítol i el primer dia d’exercicis. Per què? Segurament perquè, tal i com s’indica al Prefaci, el seu enfocament és cristià, i les meves desavinences personals amb el catolicisme (i de retruc amb el cristianisme) van bloquejar qualsevol via d’aproximació a un missatge que transcendeix qualsevol religió.

Fa unes setmanes, novament vaig sentir la crida del llibre. Va aparèixer al meu cap i vaig cercar a les prestatgeries fins a trobar-ho. Res no passa per casualitat. Tot apareix al moment apropiat. I ara, quan la meva vida està canviant a una velocitat vertiginosa, potser sigui el moment de llegir-ho. Encara que per fer-ho em calgui “traduir” el llenguatge original, propi d’una religió concreta, aplicant termes per a mi més neutres o universals. És possible que l’objectiu d’aquell primer acostament frustrat fos realitzar aquesta “traducció”, obligar-me d’alguna manera a entendre bé el seu contingut i no limitar-me a llegir el llibre.

Amb aquest objectiu en ment, em proposo iniciar una sèrie de publicacions amb la meva versió particular d'”Un cus de miracles”. Tal i com s’indica al seu Prefaci, «el Curs no és més que una de les moltes versions del programa d’estudis universal, que difereix de la resta només en la seva forma. En darrera instància, totes condueixen a Déu.»

El text original ha estat publicat en castellà per Foundation for Inner Peace, i està disponible a moltes llibreries, ja sigui físiques o virtuals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *